'Duitse concurrentie voor Ten Hag: United start gesprekken met andere kandidaat'

6 april 2022 om 18:08
Laatste update: 6 april 2022 om 18:31

Manchester United wil haast maken met het presenteren van een nieuwe manager. Woensdagochtend werd bekend dat de clubleiding zijn twijfels heeft bij de aanstelling van Erik ten Hag. Die twijfel uit zich nu in gesprekken met een nieuwe kandidaat: Thomas Tuchel, weet BILD.

De doorgaans betrouwbare BILD-journalist Christian Falk bevestigd de interesse van United in de manager, die momenteel Chelsea vertegenwoordigt. Er zou al contact zijn geweest tussen de Engelse grootmacht en de Duitse manager, alleen zou hij zijn voorkeur geven aan een langer verblijf op Stamford Bridge. Toch is er nog een kleine mogelijkheid dat Tuchel alsnog de overstap wil maken naar Old Trafford: hij wil wel onder dezelfde voorwaarden kunnen blijven werken bij de komst van een nieuwe Chelsea-eigenaar. De club uit Londen staat namelijk for sale, nadat de Britse overheid Roman Abramovich had gedwongen om zijn handen van de club af te trekken.

De belangstelling in Tuchel is mogelijk geen goed nieuws voor Ten Hag, die naar verluidt op pole position stond om Ralf Rangnick na dit seizoen op te volgen. De Ajax-trainer zou de clubleiding van The Mancunians 'niet omver hebben geblazen', was te lezen in de Engelse media. Naast Ten Hag is ook Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino een belangrijke kandidaat om de vacature als United-manager te bekleden.

Dat United ook aan Tuchel denkt, komt niet in zijn geheel uit de lucht vallen. De Duitse manager, die is sinds januari 2021 in dienst is bij Chelsea, heeft iets indrukwekkends neergezet. In anderhalf jaar tijd won hij de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubteams met de Londenaren.