Slot reageert op vertrekkende Ten Hag: 'Hoeveel duidelijker moet ik zijn?'

13 april 2022 om 19:13
Laatste update: 13 april 2022 om 19:14

Arne Slot feliciteert Erik ten Hag met zijn nieuwe functie bij Manchester United. De oefenmeester van Ajax bereikte volgens verschillende bronnen een mondeling akkoord met de Britse hoofdmacht. Slot wil niet ingaan op de geruchten dat hij zijn collega op zal gaan volgen in Amsterdam.

"Als de berichten kloppen, is dat absoluut een felicitatie waard", zegt Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen SK Slavia Praag van donderdagavond. "Het is heel bijzonder dat straks bij zo'n grote club een Nederlandse trainer aan het roer zal staan. Dat is ook voor het Nederlandse trainersgilde een hele goede zaak."

Er zijn meerdere geruchten dat de oefenmeester van Feyenoord Ten Hag zal gaan opvolgen in Amsterdam. Slot wil hier niet al te veel over kwijt. "Ik heb al heel vaak gezegd dat ik me er geen enkele voorstelling van kan maken", benadrukt hij. "Hoeveel duidelijker moet ik zijn? Dit is een fantastische tijd om trainer te zijn van Feyenoord. We spelen de kwartfinale van de Conference League. Ik hoop dat ik het nu wederom duidelijk heb gemaakt. Gebruik dit antwoord zo lang het Ajax niet is gelukt nieuwe trainer te vinden."