De Telegraaf: Ajax is standvastig in Gravenberch-onderhandelingen met Bayern

19 april 2022 om 07:21

Ajax pokert met Ryan Gravenberch, meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Het 'alles-of-niets-bod' van Bayern München is niet genoeg voor de Amsterdammers, die meer miljoenen willen zien. Dat Gravenberch nog een jaar langer bij Ajax blijft, is niet uitgesloten.

De onderhandelingen tussen Ajax en Bayern zijn al voor geruime tijd gaande, en de twee partijen onderhandelen hard over de transfersom voor Gravenberch. De Telegraaf weet dat Der Rekordmeister een totaalbedrag van 23 miljoen euro over heeft voor Gravenberch: zeventien miljoen vast en zes miljoen aan bonussen. Verder dan dit 'alles-of-niets-bod' wil Bayern naar eigen zeggen niet gaan. Ajax heeft eerder een bod met een totaalbedrag van 25 miljoen euro afgeslagen, wat bestond uit vijftien miljoen vast en tien miljoen variabel.

Gerry Hamstra, die het stokje overnam van technisch directeur Marc Overmars, ondersteund door Klaas jan Huntelara en financieel directeur Susan Lenderink zijn niet van plan een andere vraagprijs te hanteren dan - in totaal - dertig miljoen euro. Daarmee is er sprake van een groot verschil tussen het ideale scenario van beide partijen. Hamstra zag Gravenberch utiblinken in de verloren bekerfinale tegen PSV (2-1) en noemde hem een van de grootste talenten van Europa.

Omdat zowel Ajax als Bayern zeer standvastig is, bestaat de kans dat Gravenberch nog een jaar in de Johan Cruijff Arena te bewonderen is. Hiermee wordt zingespeeld op een transfervrij vertrek van de jongeling. Voor dit scenario is Gravenberch bang geweest, omdat hij Ajax dankbaar is voor de jeugopleiding die hij er heeft doorlopen. Desondanks vindt de middenvelder een bedrag van 23 miljoen euro een 'uitstekende prijs' en hopen hij en Raiola dat Ajax en Bayern elkaar alsnog weten te vinden.