Laporta steekt hand niet in eigen boezem: "Het ticketsysteem raakte overbelast"

19 april 2022 om 14:38

FC Barcelona-president Joan Laporta heeft een verklaring voor de aanwezigheid van de vele Eintracht Frankfurt-fans in Camp Nou afgelopen donderdag. Het is niet de schuld van Barça zelf, maar een overbelast ticketsysteem is de boosdoener.

Barcelona werd in eigen huis door een 2-3 nederlaag tegen Eintracht uit de Europa League gewipt, onder het toezien oog van 30.000 Duitse supporters. De Barça-aanhang maakte maandagavond met een protestactie al duidelijk niet gediend te zijn van de situatie, door maar de helft van het stadion te bezetten. Laporta kwam dinsdag terug op het voorval door een persconferentie in te lasten.

De preses steekt de hand niet in eigen boezem. "Het is niet de schuld van Barcelona", is zijn antwoord. Wel is de club verantwoordelijk. "Ik wil de fans die aanwezig waren bedanken voor het bijwonen van de wedstrijd en ik wil tevens mijn excuses aanbieden aan hen, omdat ze zich ongemakkelijk voelden door de massale aanwezigheid van de Duitse fans", verontschuldigt hij zich.

"Het systeem raakte overbelast omdat er vanuit Duitsland 27.701 aanvragen werden gedaan door onofficiële en externe agenten", maakt Laporta duidelijk. Hij drukt op het hart dat het huidige ticketsysteem aan vervanging toe is. "We hebben een touroperator gevonden die er illegale praktijken op nahoudt, we gaan dat contract beëindigen", besluit Laporta.