Slot pleit voor andere data Eredivisie-wedstrijden wegens Marseille-tweeluik

22 april 2022 om 16:56

Feyenoord-trainer Arne Slot gaat proberen diverse Eredivisie-wedstrijden te verplaatsen. Reden daartoe is de halve finale in de strijd van de Conference League tegen Olympique Marseille van aankomende donderdag.

Zondag kruisen Utrecht en Feyenoord de degens in De Kuip. Toch is Feyenoord vooral bezig met het Europese duel tegen de Fransen. "Wij hadden heel graag deze wedstrijd zaterdagavond willen spelen, in plaats van zondag", reageert Slot op de persconferentie voorafgaand aan het treffen. "Dat verzoek hebben we ook ingediend, maar was niet haalbaar. Dat ligt niet zozeer bij de KNVB, het kon niet vanuit de gemeente."

Toch neemt Slot de competitie nog altijd uiterst serieus. "Het is ons niet gelukt om al een voldoende buffer te hebben, de komende vijf wedstrijden zijn heel belangrijk." Momenteel staat Feyenoord derde: een topvierklassering volstaat voor het behalen van Europees voetbal. "Daarom ben ik ook blij dat onze thuiswedstrijden uitverkocht zijn. Wij vinden dit ook een heel belangrijke wedstrijd, ik hoop dat ook te proeven bij onze supporters", aldus de coach.

Ook het duel met Fortuna Sittard probeert Slot naar voren te halen. "We kijken daar wel naar en zijn ook wel in contact, het zal moeten blijken wat er haalbaar is. Eerst overleggen we intern nog. We hebben vanuit de KNVB wel de mogelijkheid gekregen dat het duel naar 16.45 uur gaat. We kijken of het zin heeft en of er, net als drie jaar terug, meer aangepast kan worden. En we hebben nog de vraag uitstaan of de wedstrijd tegen PSV naar een later tijdstip kan."