Bijzondere afwezige op Feyenoord-fotoshoot: vertrek lijkt nu echt kwestie van tijd

23 april 2022 om 15:09

Tyrell Malacia is bezig aan zijn laatste weken bij Feyenoord. De linksback heeft al meerdere keren aangegeven klaar te zijn voor een stap hogerop, en de Rotterdammers lijken hieraan mee te willen werken. Malacia hoeft zelfs al niet meer op te draven voor de fotoshoot voor komend seizoen, zegt hij in gesprek met de Volkskrant.

Malacia heeft zich stormachtig ontwikkeld bij Feyenoord, en maakt sinds zijn achttiende onderdeel uit van de selectie. Onder Arne Slot is de waarde van verdediger alleen maar groter geworden, en is hij klaar voor een stap hogerop. De Stadionclub is niet van plan dit tegen te houden, blijkt uit het ontbreken van een uitnodiging voor de fotoshoot voor het nieuwe seizoen.

''Nou, dat is dan duidelijk: ze willen van me af'', lacht de verdediger. ''Nee, even serieus, ik snap het als een club geld aan je wil verdienen. Het is mooi als je ziet dat Kongolo, Vilhena en Karsdorp verkocht worden voor een aantal miljoenen. Dat is goed voor de club'', zegt Malacia.

Malacia is niet bang om de stap te maken, ook niet met het oog op het WK. ''Ik weet hoe ik ben. Ik ken de situatie dat ik op de bank kom, dan raak ik niet in paniek en weet dat ik er uiteindelijk toch weer in kom. Dus dat zou me niet afschrikken'', besluit de goedlachse verdediger.