Koeman bijt van zich af: 'Met betere spelers kan ik wél domineren'

1 oktober 2021 om 16:22

Ronald Koeman heeft nogmaals om begrip gevraagd voor de hachelijke situatie waarin hij en FC Barcelona zich bevinden. De Nederlandse trainer wijst daarbij op de geldproblemen van de Catalanen. 

Het vertrek van Lionel Messi noemt Koeman als een van de speerpunten van de bernarde positie voor hem en de club. Volgens de oefenmeester had de club beter kunnen presteren als er geld was. "Als er geld zou zijn, was Messi nog steeds hier geweest en zouden er ook andere spelers zijn waar ik het beste systeem mee kon spelen en kon domineren", vertelt hij op de persconferentie van vrijdag.

"Maar als dat niet het geval is, moet je de wedstrijden ingaan met de spelers die je wél hebt", benadrukt hij daaropvolgend. Volgens Koeman is de balans in het elftal zoek. "Er zijn te weinig aanvallers. Ansu Fati is op de weg terug, maar hij heeft tijd nodig." De Nederlander besluit zijn betoog positief. "Zeker, er ontbreken een aantal factoren in het team, maar als alle aanvaller fit zijn hebben we een sterke ploeg."

Koeman moet het duel met Atlético Madrid aan zich voorbij laten gaan, omdat hij dan zijn schorsing uitzit. Aangezien zijn positie al wekenlang onder druk staat, is de kans aanwezig dat hij zijn laatste wedstrijd bij FC Barcelona op de bank al achter de rug heeft. Spaanse media melden al dat zijn onhoudbare positie hem na het La Liga-duel van zaterdagavond fataal wordt.