Slot over Marseille-opstelling: 'Dat weet ik pas na het begin van de wedstrijd'

28 april 2022 om 20:57

Arne Slot weet nog niet hoe Olympique Marseille zal aantreden tegen Feyenoord. De oefenmeester van de Rotterdammers kan nog niet zeggen of Guus Til een hele wedstrijd zal kunnen spelen.

Slot moet gissen hoe sterspeler Dimitri Payet gebruikt zal worden door Jorge Sampaoli. "Dat weet ik pas na het begin van de wedstrijd", zegt de Nederlandse oefenmeester voor de camera van Veronica. Ook omdat ze een of twee andere spelers hebben. Men verwacht 4-3-3, maar 5-3-2 zou ook kunnen, met Payet achter de twee snelle centrumspitsen. We hebben ze op veel voorbereid, maar zien straks hoe ze daadwerkelijk spelen."

"Het voordeel is dat we aan het einde van het seizoen zitten en bijna alle mogelijke manieren van spelen tegen ons hebben gehad. Het zal dus niet compleet nieuw zijn, maar het is ook een kwestie van de juiste keuzes maken", vervolgt hij. "We kunnen vrij snel schakelen, diep vanbinnen hoop ik wel dat ze met een 'simpele' 4-3-3 aantreden."

Ook laat Slot zich kort uit over de terugkeer van Til. "Guus is een fysiek sterke speler, maar heeft een tijdje niet getraind en daarvoor alles gespeeld. Het is altijd moeilijk inschatten wat voor impact een fysieke wedstrijd als deze heeft."