Feyenoord bespeurt onrecht en overweegt in hoger beroep te gaan tegen UEFA-sanctie

3 mei 2022 om 10:21

Feyenoord heeft via de officiële kanalen uitgesproken dat het overweegt om in beroep te gaan tegen de nieuwe UEFA-boete. De Rotterdammers kregen een financiële aantekening naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League tegen Slavia Praag.

De ongeregeldheden die hebben plaatsgevonden zouden zich voornamelijk berusten op het gooien van voorwerpen door supporters op het veld. Dat was volgens de UEFA een boete van 28.125 euro waard, waar Feyenoord het net mee eens is. 'Feyenoord beraadt zich over het instellen van beroep', schrijft de club op de eigen site. Met 'teleurstelling' is de boete in Rotterdam-Zuid ontvangen.

'In de ogen van Feyenoord verliep de wedstrijd in Praag zonder problemen en kan het uitbundig vieren van de doelpunten door de meegereisde supporters met de eigen selectie niet vertaald worden als het (kwaadwillig) gooien van voorwerpen, noch past daar een dusdanig boetebedrag bij', wordt gesteld in het persbericht.

Feyenoord verdedigt zijn supporters en denkt dat zij voor een ‘mooie voetbalambiance’ hebben gezorgd in Praag. 'Na een puike sfeeractie en verbale ondersteuning van het team zijn de doelpunten, en uiteindelijk de overwinning, uitbundig gevierd maar niet op een wijze die in strijd was met de veiligheidsregels naar onze mening.'

Tot slot hoopt de  club dat de fans zich ‘andermaal goed gedragen’ in Marseille. Donderdag staat de return van de halve finale van de Conference League tegen de Fransen op het programma. De Rotterdammers hopen hetzelfde kunstje te kunnen flikken als in de eigen Kuip (3-2), wat hen recht zou geven op een plek in de finale van het toernooi.