UEFA onthult Conference League-arbiters: Feyenoord onder leiding van Zwitser

3 mei 2022 om 11:05
Laatste update: 3 mei 2022 om 11:06

De UEFA heeft bekendgemaakt welke scheidsrechters de leiding krijgen over de halve finales van de Conference League. Feyenoord zal het moeten doen met Sandro Schärer. Het is de eerste keer dat de Zwitser een Nederlandse club fluit.

De 33-jarige arbiter krijgt de taak om de wedstrijd tegen Olympique Marseille in goede banen te leiden. Het arbitrale team wordt aangevuld door assistent-scheidsrechters Stephane De Almeida en Bekim Zogaj, eveneens Zwitsers. De uit Schotland afkomstige William Collum complementeert het veldteam als vierde official.

Ook de VAR is weer present tijdens de wedstrijd, de tweede keer sinds de invoering in de halve finale van Conference League. De Italianen Marco di Bello en Massimiliano Irrati zulle als digitaal oog van Schärer fungeren.

Feyenoord verdedigt in het Stade Vélodrome een 3-2 voorsprong uit de eerste halve finale. Zodoende is de uitgangspositie voor het bereiken van de eerste finale in twintig jaar tijd uitstekend. Donderdag wordt er om 21.00 uur afgetrapt in de Franse havenstad.