'Spaanse concurrentie voor Ajax in strijd om de handtekening van Schreuder'

5 mei 2022 om 09:38

Alfred Schreuder staat er goed op in de trainersmarkt. De interesse van Ajax om zijn voormalig assistent vanaf het volgende seizoen aan te stellen als hoofdcoach was al bekend, maar het lijkt er op dat Sevilla hem terug naar Spanje wil halen.

Schreuder heeft de nodige Spaanse ervaring als assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona. Volgens Estadio Deportivo heeft hij zo’n goede indruk achtergelaten, dat Sevilla er wel oren naar heeft om hem voor de groep te zetten. De huidige Club Brugge-trainer wordt één van de ‘spannendste trainers’ in het Europese voetbal genoemd.

Volgens de regionale sportkrant ligt Julen Lopetegui onder vuur bij de Sevilla-aanhang en denkt technisch directeur Monchi al aan eventuele opvolgers. Schreuder zou een belletje kunnen verwachten van de club uit Andalusië, die zich geen zorgen maakt om de belangstelling van Ajax.

Twee weken geleden werd Schreuder voor het eerst in verband gebracht met Ajax, toen duidelijk werd dat Erik ten Hag definitief naar Manchester United zou verhuizen. Italiaanse media brengen de coach van Club Brugge ook in verband met Atalanta en Bologna, maar het is niet duidelijk hoe serieus dat is.

Bij Club Brugge heeft Schreuder nog een doorlopend contract. Er is wel afkoopclausule in zijn contract opgenomen.