'Grootse ommekeer in Mbappé-soap: 'here we go', Fransman blijft bij PSG'

21 mei 2022 om 20:09

Groot nieuws uit Frankrijk: Kylian Mbappé blijft bij Paris Saint-Germain, meldt onder meer transferexpert Fabrizio Romano. De Franse superster leek op weg naar Real Madrid, maar heeft De Koninklijke toch een nee verkocht.

Romano meldt zaterdagmiddag dat Mbappé zijn contract in Parijs gaat verlengen. Verwacht wordt dat de buitenspeler nog voor het eerste fluitsignaal van de wedstrijd tussen PSG en FC Metz zijn krabbel zet. Na afloop vindt er een besloten feestje plaats, om de nieuwe verbintenis van Mbappé te vieren. Waar het erop leek dat Real de beste papieren had om de snelheidsduivel in te lijven, lijkt hij toch voor een langer Ligue 1-verblijf te kiezen.

Het is nog onduidelijk waarom Mbappé PSG boven Real verkiest. "We hebben een akkoord met Real Madrid en PSG, Kylian zal nu beslissen", zei zijn moeder onlangs. "De twee aanbiedingen van PSG en Real Madrid zijn bijna identiek."

De Spaanse media zijn ontstemd door de keuze van Mbappé en schrijven dat hij de sleutel van PSG in handen krijgt. Zowel Marca als RMC Sport schrijft dat Mbappé een stem krijgt in wie de nieuwe technisch directeur en/of trainer wordt. Behalve PSG is ook de Franse president Emmanuel Macron gebaat bij een langer verblijf van de aanvaller, al heeft dit te maken met politieke belangen.