Witte rook in Parijs: Mbappé verlengt bij PSG, La Liga spreekt van 'schandaal'

21 mei 2022 om 21:25

Kylian Mbappé heeft een nieuw, zeer lucratief contract getekend bij Paris Saint-Germain. De 23-jarige aanvaller stelt Real Madrid daarmee zwaar teleur.

Mbappé flirtte maandenlang met de Spaanse grootmacht, maar hij is uiteindelijk toch gezwicht voor de aanbieding van PSG. "Ik ben heel blij. Hier kan ik blijven groeien bij een club als PSG, dat er alles aan doet om succesvol te zijn op het hoogste niveau", laat de Franse wereldkampioen weten in een reactie. "Ik ben ook heel blij dat ik in Frankrijk kan blijven spelen, waar ik ben geboren, ben opgegroeid en ben opgebloeid."

In plaats van transfervrij de overstap te maken naar Real Madrid, ligt Mbappé nu tot medio 2025 vast bij PSG. "Het is een uitzonderlijk moment in de geschiedenis van PSG. Mbappé wordt nu de hoeksteen van het project van de club voor de komende jaren, op en naast het veld", reageert eigenaar Nasser Al-Khelaïfi. "Ik ben erg trots en blij. We gaan nu samen aan de mooiste pagina's uit de geschiedenis van de club beginnen."

Mbappé speelt sinds 2017 voor PSG, dat hem voor liefst 180 miljoen euro overnam van AS Monaco. Hij won tot dusver vier Franse kampioenschappen met de Parijzenaars. Het grote doel, het winnen van de Champions League, wist de puissant rijke club nog niet te realiseren.

Woede in Spanje
In Spanje wordt een stuk minder enthousiast gereageerd op het contractnieuws van Mbappé. La Liga-voorzitter Javier Tebas haalt hard uit naar de Franse club, die de aanvaller toch een nieuw megavoorstel deed ondanks een verlies van 700 miljoen euro over de afgelopen seizoenen. De Spaanse competitie kondigt in een statement aan stappen te ondernemen tegen PSG. 'Dit is een schandaal. Wij zullen PSG nu rapporteren bij de UEFA, de Franse autoriteiten en EU-autoriteiten.'