'Details contract Mbappé gelekt: bizarre tekenbonus en volledige portretrechten'

22 mei 2022 om 10:16
Laatste update: 22 mei 2022 om 11:16

De details van het contract van Kylian Mbappé zijn uitgelekt. De Fransman is maar wat blij met zijn contractverlenging bij Paris Saint-Germain.

Zaterdag kwam het grote nieuws over Mbappé naar buiten. Voor aanvang van het duel tussen PSG en FC Metz maakte Mbappé bekend niet naar Real Madrid te vertrekken, maar ‘gewoon’ in Parijs te blijven. "Ik ben heel erg blij", aldus de aanvaller op de clubsite. "Op deze plek, die alles heeft om op het hoogste niveau te presteren, kan ik mij verder ontwikkelen. Daarnaast ben ik blij om langer in Frankrijk te spelen: het land waar ik geboren en opgegroeid ben."

Ook zouden de details van het contract van Mbappé uitgelekt zijn. De vedette zou vijftig miljoen per jaar gaan verdienen. Bovendien ontvangt de aanvaller een tekenbonus van 130 miljoen euro. Tot slot zou Mbappé ook volledige eigenaar van zijn portrechtrechten worden.

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is dolblij met de contractverlenging. "Dit is een uitzonderlijk moment in de geschiedenis van PSG", stelt hij. "Mbappé wordt de hoeksteen voor het project van de club, zowel binnen als buiten de lijnen. Ik ben heel trots en heel blij. We gaan de mooiste bladzijdes van de clubgeschiedenis tegemoet."