'Bayern en Barça naderen akkoord: verschil in transfersom Lewa nog maar 8 miljoen'

22 mei 2022 om 11:38

Volgens verschillende Duitse en Spaanse media zijn FC Barcelona en Bayern München aan het onderhandelen over een transfer van Robert Lewandowski. De Catalanen zouden een bod van 32 miljoen euro hebben gedaan, maar de Duitsers willen meer.

Lewandowski bracht na het laatste competitieduel van Bayern München het nieuws naar buiten dat hij zijn in medio 2023 aflopende contract niet zal verlengen. De Pool gaf aan open te staan voor een nieuw avontuur. "Het is heel goed mogelijk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Bayern was." De Duitsers weigeren een langer verblijf van de spits op te geven. Toch wordt er nu onderhandelt met de Catalaanse grootmacht.

Volgens BILD en Mundo Deportivo naderen de clubs zelfs een akkoord. De Duitse kampioen verlangt ongeveer veertig miljoen euro voor Lewandowksi. Het verschil is dus nog maar acht miljoen euro. Bovendien meldde het Duitse Sport1 en de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano eerder al dat er voor Lewa een contract voor drie seizoenen klaarligt bij Barça.