Zaakwaarnemer Lewandowski spreekt klare taal: 'Bayern is geschiedenis voor hem'

22 mei 2022 om 21:53

Het huwelijk tussen Robert Lewandowski en Bayern München dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de Poolse goalgetter de deur in Duitsland achter zich dichttrekt. Zaakwaarnemer Pini Zahavi doet enkele zeer pikante uitspraken in gesprek met BILD.

Met enkele opvallende uitspraken laat de belangenbehartiger er weinig twijfel over bestaan: ondanks het contract van de Europese topscorer van 2021/22 dat nog met één jaar doorloopt, wil hij de club verlaten. "Voor Lewandowski is Bayern geschiedenis", vertelt Zahavi aan de Duitse boulevardkrant.

"Er was geen voorstel voor Bayern voor een nieuwe overeenkomst", vervolgt hij. "Hij wil gewoon weg na acht jaar. Hij is 34 jaar en wil zijn dromen uit laten komen. Deze zomer wil hij weg, niemand van ons geeft iets om geld. De waarheid is dat hij zich al een aantal maanden niet meer gerespecteerd voelt door het clubbestuur." BILD concludeert hierdoor dat Bayern Lewandowski zowel 'als persoon en als voetballer' gaat verliezen.

Toch bestaat de optie dat Der Rekordmeister de Pools international 'gewoon' aan zijn contract gaat houden. "Natuurlijk kunnen ze dat doen. Toch is dat niet iets dat ik aanraad", lijkt Zahavi met een verkapt dreigement af te sluiten.