Dessers baalt van 'randomstandigheden' in Tirana: "Dat is wel een beetje spijtig"

24 mei 2022 om 12:00

Feyenoord-spits Cyriel Dessers baalt dat de Conference League-finale tegen AS Roma in een relatief klein stadion wordt afgewerkt. Toch weet ook de Belgische Nigeriaan dat het uiteindelijk op het veld zal moeten gebeuren.

"Ik heb zin om te knallen", aldus Dessers bij Sporza. "Er is wel een gezonde spanning, dat voel je als sinds de wedstrijd tegen Marseille. Dat komt ook door de media, de supporters, deze stage ook. Er wordt opgebouwd richting finale, maar dat vind ik ook wel fijn."

In het stadion in Tirana is maar plek voor 20.000 fans. Dessers vindt dat niet passen bij een Europese finale. "Dat is wel een beetje spijtig. Het is een mooi stadion, maar toch iets te klein voor twee grote clubs als Feyenoord en AS Roma." De Feyenoorder laat zich echter niet afleiden door de 'randomstandigheden'. "We zijn daar niet superhard mee bezig. Ik wil die finale ook winnen voor 20.000 toeschouwers, dat verandert niet met meer volk in het stadion."

"Nu nog naast die trofee grijpen, zou wel heel pijnlijk zijn. Ik zal er alles aan doen om in Tirana met de beker in mijn handen te staan. Zo'n finale maak je misschien maar één keer mee. We gaan ervan genieten. Ik heb zin om te vlammen."

De afgelopen dagen bereidde Feyenoord zich in Portugal voor op het treffen met AS Roma. "Dit hadden we wel nodig, want we hebben geen competitie meer. Hier in Portugal kunnen we samen focussen en wennen aan de warmte, want in Albanië zal het ook warm zijn."