'Drukke transferzomer voor Chelsea in het verschiet: Ziyech mag vertrekken'

24 mei 2022 om 15:34
Laatste update: 24 mei 2022 om 15:39

Hakim Ziyech mag na twee jaar vertrekken bij Chelsea. De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano meldt dat de Londenaren een drukke transferzomer tegemoet gaan en de Marokkaan is een van de spelers die op de nominatie staat om te vertrekken.

Romano spreekt in een video uitgebreid over de overname van Chelsea door Todd Boehly. "Ze willen erg actief worden op de markt. De nieuwe eigenaren zijn er klaar voor. Het wordt een lange termijn project dat tijd gaat kosten", aldus de transfergoeroe op zijn Youtube-kanaal. Ziyech zou een van de spelers zijn die mag vertrekken. De Marokkaan heeft te weinig indruk gemaakt sinds zijn overstap van Ajax.

Chelsea verliest met Antonio Rüdiger en Andreas Christensen twee centrale verdedigers. Het duo heeft een aflopend contract en loopt transfervrij de deur uit. "Ze willen vooral defensieve versterkingen binnenhalen. Koundé is een naam om te onthouden. Hij staat al langer in de belangstelling van Chelsea. Afgelopen zomer was hij slechts één stap verwijderd van de transfer. Het is lastig om met Sevilla te onderhandelen. Ze gaan het deze zomer opnieuw proberen", aldus Romano.

Met N’Golo Kanté willen de Londenaren in gesprek over een nieuw contract. Met César Azpilicueta, Mason Mount, Christian Pulisic en Romelu Lukaku zijn ze Londenaren ook in gesprek. Het contract van de Fransman loopt medio 2023 af. Jorginho zit nog in de wachtkamer. Marcos Alonso lijkt onderweg naar FC Barcelona. "Hij gaat vertrekken, is mij verteld", aldus Romano.