Benzema reageert op vermeend 'verraad' van Mbappé: 'Dit ging niet over hem'

24 mei 2022 om 17:08

Karim Benzema heeft opheldering gegeven over zijn veelbesproken Instagram-post waarop Tupac Shakur met 'zijn verrader' in beeld stond. Daarmee leek de aanvaller te hinten op de contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain. Daarvan is volgens de goalgetter geen enkele sprake, die aangeeft niet boos te zijn op het Franse wonderkind.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Mbappé naar Real Madrid zou vertrekken. Onlangs volgde een ommezwaai van jewelste toen hij besloot bij te tekenen bij Paris Saint-Germain tot medio 2025. Daarop leek Benzema te reageren door een foto van Tupac te plaatsen. Op die beeltenis is te zien hoe de rapper geflankeerd werd door een man die hem uiteindelijk verraadde, wat uiteindelijk leidde tot zijn dood.

"Dit was niet gericht op Mbappé", reageert Benzema tegenover Movistar. Dit is geen verhaal van verraad, of wat dan ook. Elke anderhalve maand plaats ik foto's van Tupac, hij is mijn favoriet. Het is geen foto met een boodschap. Als ik iets wil zeggen, doe ik dat wel persoonlijk", verklaart de Real Madrid-spits in heldere woorden.

Toch gaf Benzema aan 'niet te willen praten' over het nieuwe contract van Mbappé in de Franse hoofdstad. "Ik ben niet boos", verzekerde hij het televisiekanaal. "Ik kan je vertellen dat ik gefocust ben op de Champions League-finale, dat is belangrijker dan dit alles. Het is niet het moment om te praten over dit soort kleine dingen."