Onderscheiding voor Klopp: Duitse oefenmeester verkozen tot 'Manager van het Jaar'

24 mei 2022 om 23:58
Laatste update: 25 mei 2022 om 00:00

Jürgen Klopp is uitgeroepen tot de beste manager van de Premier League. Ondanks dat Liverpool afgelopen weekend naast de landstitel greep, kan de Duitser deze week alsnog een prijs in ontvangst nemen.

Klopp kreeg de onderscheiding voor 'Manager van het Jaar' dinsdagavond tijdens het jaarlijkse 'League Manager Association Awards'-diner uitgereikt. De manager van Liverpool kreeg deze prestigieuze prijs voor de tweede keer in zijn carrière toegekend. 

Naast Klopp waren ook Pep Guardiola (Manchester City), Thomas Frank (Brentford), Patrick Vieira (Crystal Palace) en Eddie Howe (Newcastle United) genomineerd voor de prijs. Het is vrij bijzonder dat de Duitser zijn collega Guardiola aftroefde, aangezien Manchester City kampioen van Engeland werd. De prijs ging al acht jaar op rij naar de manager die de landstitel won.

De manager van Liverpool sleepte dit seizoen de League Cup en de FA Cup in de wacht. Klopp kan dit jaar ook nog beslag leggen op de Champions League. Dan moet Liverpool komende zaterdag in Parijs weten af te rekenen met Real Madrid. Het treffen tussen de twee Europese grootmachten wordt om 21.00 uur afgewerkt.