Zitten Lozano en Bakayoko in een vormdip? ‘Vragen heel veel van ze’

23 februari om 17:51

Peter Bosz is niet bang voor een eventuele vormdip bij zijn twee vaste vleugelaanvallers. Hij erkent dat Hirving Lozano en Johan Bakayoko het afgelopen dinsdag in de Champions League tegen Borussia Dortmund wellicht wat lastiger hadden, maar denkt dat dat niet te maken heeft met een gebrek aan kwaliteit of wilskracht.

"Ik vond hem wat ongelukkig spelen", aldus Bosz over Lozano, die wel aanstipt dat de Mexicaan een groot aandeel had in het moment waardoor PSV uiteindelijk een ietwat discutabele penalty meekreeg. Die werd benut door Luuk de Jong, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde en PSV nog alle kans heeft om de kwartfinales van het miljardenbal te bereiken.

"Je kan niet zeggen dat hij niet z'n best doet of niet hard werkt, dat zeker niet. En voor Johan geldt eigenlijk ook hetzelfde", vervolgt de oefenmeester op de persconferentie voorafgaand aan het duel met PEC Zwolle. "Aan het begin van het seizoen heb ik de mogelijkheid genomen en ook gehad om in de zestigste minuut de vleugels te wisselen. Wij vragen heel erg veel van die jongens. In het druk zetten, in wat ze moeten doen wanneer we de bal hebben. Dat is heel zwaar. Toen kon ik ze ontlasten. Dat kon nu in deze wedstrijd even niet. Ik maak me daar niet zo veel zorgen over, omdat ik lang met ze werk en ze hebben kwaliteiten. Dat komt vanzelf weer bovendrijven."

PEC Zwolle – PSV begint zaterdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij Langs de Lijn van VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.