Farioli mysterieus over keeperskwestie Ajax: 'Ga eerst met de spelers praten'

24 juli om 16:24

Ajax-trainer Francesco Farioli wilde woensdagmiddag weinig kwijt over de keeperskwestie in Amsterdam. Een dag eerder kwam in de media naar buiten dat Remko Pasveer de nieuwe eerste doelman zou gaan worden. De 40-jarige goalie lijkt daarmee hoger in de pikorde te staan dan Diant Ramaj, Jay Gorter én Gerónimo Rulli.

"Ik denk dat dat een onderwerp is om nu te bespreken. Ik ga eerst daarover met de spelers praten", aldus Farioli tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel tegen FK Vojvodina van donderdagavond. "We zijn hier om over Vojvodina te praten en niet om een analyse te maken over onze keepers. Dus het zou een goed idee zijn om de focus op morgen te houden."

"Maar dat is toch een normale vraag?", antwoordt Johan Inan, journalist van het Algemeen Dagblad. Farioli: "Zeker, maar dat is mijn antwoord ook."

Ramaj was vorig seizoen nog de eerste doelman van Ajax en ook één van de weinige lichtpuntjes in een verder dramatisch verlopen seizoen. Of Pasveer daadwerkelijk de eerste keus wordt, moet donderdagavond blijken. Ajax - Vojvodina begint dan om 20.30 uur in de Johan Cruijff Arena.