Slot wint met opvallende tactiek bij officieus debuut voor Liverpool

27 juli om 08:05
Laatste update: 27 juli om 08:12

Liverpool trad in de nacht van vrijdag op zaterdag aan tegen Real Betis. Voor trainer Arne Slot was het zijn eerste wedstrijd op de bank als trainer van Liverpool. De Engelse topclub won met 1-0, maar Britse media spreken van een 'bizarre' speelstijl.

De wedstrijd is onderdeel van Liverpool's Amerikaanse tour. Voor Slot was het de eerste openbare wedstrijd met Liverpool, nadat ze eerder achter gesloten deuren van Preston North End FC verloren hadden. Ondanks Slot's eerdere belofte om Jürgen Klopp's speelstijl te behouden, zagen Engelse media al snel iets anders.

Volgens de Daily Mail speelde Liverpool in een ongebruikelijke 4-2-4 formatie. Dominik Szoboszlai en Harvey Elliott stonden in de spits, en Szoboszlai maakte het enige doelpunt in de 34e minuut. De krant beschreef de nieuwe speelstijl als veelbelovend, hoewel nog niet perfect.

Een zorgelijk moment kwam toen Curtis Jones na een halfuur spelen met een hamstringblessure het veld moest verlaten. De ernst van de blessure is nog onbekend. De 17-jarige Trey Nyoni verving hem en maakte indruk. De goal van Szoboszlai kwam voort uit een pass van Nyoni, wat positieve reacties van de media opleverde.

Niet alleen de formatie, maar ook Slot’s gedrag langs de zijlijn viel ook op. "Hij leek wel een NFL-coach", schreven de Britse media, verwijzend naar zijn energieke instructies en veelvuldige gesprekken met spelers.

"We hadden nog geen échte spits beschikbaar, maar ik denk dat we uiteindelijk wel zo zullen spelen", zei Slot na afloop over zijn formatie. "Het was een mooie ervaring om voor zoveel fans te spelen, hoewel ik vooral op mijn spelers gefocust was."

Liverpool speelt nog oefenwedstrijden tegen Arsenal, Manchester United en Sevilla voordat ze op 17 augustus beginnen aan de Premier League met een uitwedstrijd tegen Ipswich Town.