Dit zegt Priske over de inzetbaarheid van Santiago Giménez tegen Groningen

13 september om 11:20
Laatste update: 13 september om 11:33

Santiago Gimenez lijkt zaterdagavond gewoon inzetbaar voor Feyenoord in het uitduel tegen FC Groningen. De Mexicaanse spits, die terugkeerde na interlandverplichtingen, traint vandaag voor het eerst mee met de groep. Trainer Brian Priske verwacht dat hij fit genoeg is om te starten, zo vertelt hij op de persconferentie.

Kan Santiago Giménez spelen tegen Groningen?

Gimenez speelde eerder deze week nog voor het nationale elftal van Mexico, maar dat baart Priske weinig zorgen. "Hij arriveerde donderdagochtend in Rotterdam en werkte een herstelsessie af in de gym. Als hij goed heeft geslapen, moet hij vandaag fit genoeg zijn om te trainen en zaterdag te spelen", aldus de trainer tijdens de persconferentie. Ook spits Ayase Ueda kampt met dezelfde situatie, aangezien hij terugkwam van een interland met Japan.

Feyenoord heeft volgens Priske voldoende opties voorin. "Ueda heeft dezelfde uitdaging als Gimenez, maar we hebben ook Julián Carranza als mogelijke vervanger. Hij liet zich goed zien in de oefenwedstrijd met twee goals", verklaarde Priske. Het team heeft genoeg vertrouwen om de wedstrijd in Groningen met ambitie tegemoet te gaan.