'Groot nieuws uit Spanje: Real waagt nieuwe poging om Mbappé los te weken'

Real Madrid wil Kylian Mbappé losweken bij Paris Saint-Germain
29 december 2023 om 17:28
Laatste update: 29 december 2023 om 17:30

Real Madrid lijkt een nieuwe poging te gaan doen om Kylian Mbappé over te nemen van Paris Saint-Germain. Dat meldt The Athletic vrijdagmiddag. Volgens de Engelse kwaliteitskrant heeft De Koninklijke hem een deadline meegegeven om te beslissen of hij zich deze zomer bij de club wil voegen.

Vanaf 1 januari zal Mbappé het laatste halfjaar van zijn contract ingaan. Mocht hij dat niet verlengen, dan zou de Franse superster in de zomer transfervrij kunnen vertrekken uit Parijs. Real hoopt hem zodoende dus voor een prikkie te kunnen overnemen. De Spanjaarden trachtten hem vorig jaar al te contracteren, maar toen verlengde hij bij PSG. Volgens The Athletic heeft Real geleerd van zijn fouten en proberen ze het nu opnieuw. Het contact tussen beide partijen zou nooit zijn verwaterd.

Daarbij lijkt de club wel een deadline hebben gesteld. Halverwege januari hoopt de clubleiding van Real te weten of Mbappé komende zomer wel of niet naar Santiago Bernabéu wil komen.

Mbappé speelt sinds 2018 voor PSG. De aanvaller geldt als een van de beste voetballers van het moment en speelde tot dusver 282 officiële wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij 233 keer en gaf hij ook 100 assists. Op het WK in Rusland werd hij wereldkampioen met het Franse nationale elftal.