Dit is de onderlinge balans in interlands tussen Nederland en Bosnië & Herzegovina

Dit is de onderlinge balans in interlands tussen Nederland en Bosnië & Herzegovina
3 september om 16:33

Nederland speelt komende zaterdag in Eindhoven tegen Bosnië en Herzegovina in de UEFA Nations League. Dit duel is pas de derde keer dat beide landen elkaar treffen op het veld. VoetbalNieuws zet de onderlinge balans voor je op een rij.

Hoe vaak speelde Nederland al tegen Bosnië en Herzegovina?

Bosnië en Herzegovina werd pas in 1992 een onafhankelijk land en begon een jaar later officiële voetbalinterlands te spelen. Hierdoor hebben de landen elkaar maar weinig ontmoet. De eerdere ontmoetingen vonden plaats in de UEFA Nations League van 2020/21. De eerste wedstrijd eindigde op 11 oktober 2020 in een doelpuntloos gelijkspel in Zenica. De returnwedstrijd in Amsterdam op 15 november 2020 eindigde in een 3-1 overwinning voor Nederland.

In totaal heeft Nederland dus één keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld tegen Bosnië en Herzegovina. De huidige doelsaldo tussen de twee landen is 3-1 in het voordeel van Nederland. Komende zaterdag staat de derde ontmoeting op het programma, dit keer in Eindhoven. Het is afwachten of Nederland zijn ongeslagen status kan behouden tegen de Bosniërs.