Wat is de huidige vorm van Benfica, de Champions League-tegenstander van Feyenoord

Dit is de huidige vorm van Feyenoords Champions League-opponent Benfica

Vandaag om 09:55

Feyenoord staat dinsdag voor een zware opdracht in de Champions League wanneer het op bezoek gaat bij Benfica. De Portugese topclub verkeert in uitstekende vorm en heeft sinds de trainerswissel onder Bruno Lage een indrukwekkende reeks neergezet. Wat is de huidige vorm van O GloriosoVoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Na een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Moreirense in augustus werd Roger Schmidt ontslagen als trainer van Benfica. Onder zijn opvolger Lage bloeide de ploeg snel op. In de nationale competitie volgden klinkende overwinningen op Santa Clara (4-1) en Boavista (3-0). Lage heeft Benfica weer op de rails gezet en de club lijkt de strijd om de landstitel voort te zetten.

Wat is de huidige vorm van Benfica?

Ook in de Champions League laat Benfica zijn kracht zien. Na een 2-1 overwinning op Rode Ster Belgrado volgde een indrukwekkende 4-0 thuiszege op Atlético Madrid. In die wedstrijd schitterde oud-Feyenoorder Orkun Kökçü, die naast zijn doelpunt een belangrijke rol speelde op het middenveld.

In de aanloop naar het duel met Feyenoord won Benfica recentelijk met 2-0 van Pevidém SC in de Taça de Portugal. Met een reeks overwinningen op zak en volop vertrouwen in eigen huis, staat Feyenoord voor een zware taak tegen een Benfica dat verdedigend sterk en aanvallend gevaarlijk is.