Wie is de vervanger van Youri Baas tijdens Qarabag - Ajax?

'Deze Ajax-verdediger vervangt Baas mogelijk tegen Qarabag'

Vandaag om 10:15
Laatste update: om 10:15

Daniele Rugani zal mogelijk tegen Qarabag zijn debuut in de basis gaan maken voor Ajax. De Italiaanse verdediger is mogelijk de vervanger van de geschorste Youri Baas. Baas kreeg tijdens het duel met Slavia Praag twee gele kaarten.

Op dinsdagmiddag maakte Ajax al de lange reis van Amsterdam naar Baku. In Azerbeidzjan zal Francesco Farioli naast Steven Berghuis en Davy Klaassen ook geen beroep kunnen doen op Baas. De linksbenige verdediger moest in minuut 75 vertrekken in Praag na zijn tweede gele kaart. De vervanger van Farioli lijkt duidelijk geworden door de keuze van de aanwezige speler bij de persconferentie. Rugani zal naast zijn landgenoot zitten voor het persmoment.

Daarmee is het niet honderd procent zeker dat Rugani zal gaan starten, maar meestal is de speler die aanwezig is tijdens de persconferentie ook basisspeler tijdens de wedstrijd. De verdediger wordt door Ajax gehuurd van Juventus en speelde pas mee in vier wedstrijden. Ook afgelopen weekend tijdens het Eredivisie-duel tegen Heracles Almelo mocht Rugani enkele minuten invallen.

Zijn basisplaats in Baku zal de eerste zijn in het shirt van de Amsterdammers. Tegen Fortuna Sittard mocht Rugani een gehele helft spelen, maar verder waren het telkens slechts invalbeurten van enkele minuten. In totaal speelde de Italiaan ook nog maar 68 minuten voor Ajax. Tegen Qarabag zal hij dus naar alle waarschijnlijkheid het centrale duo met Josip Sutalo gaan vormen.