'Feyenoord-fans aangevallen in Lissabon, terrasmeubilair vloog door de lucht'

'Feyenoord-fans aangevallen in Lissabon, terrasmeubilair vloog door de lucht'
Vandaag om 12:18

Een groep Feyenoord-supporters is dinsdagavond belaagd door fans van Benfica, zo weet RTV Rijnmond van Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka. De Rotterdammers werden onder andere bekogeld met terrasmeubilair.

Ongeveer vijftien hooligans van Benfica zorgden voor het misselijkmakende tafereel. De meeste Feyenoord-fans konden ontkomen, maar er was toch een korte knokpartij. Daarbij vloog er onder meer terrasmeubilair door de lucht. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn, klinkt het.

"Ik keek vanuit de vierde verdieping naar beneden en zie het meubilair door de straat vliegen en allemaal Portugezen dat terras aanvallen. Het vloog allemaal door de lucht, met veel glasgerinkel en spullen. Ik zag allemaal Portugezen kapjes over hun hoofd trekken en gaan rennen met spullen in hun hand", aldus Gouka, die het voor iedereen erg vindt, maar vooral voor de gezinnen. "Hoe leuk is het nog als je dan op een terras zit en je wordt aangevallen door zo'n bende buffels?"

Benfica en Feyenoord nemen het woensdagavond tegen elkaar op in de Champions League. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in het Estadio da Luz.