'Feyenoord en Azul op haar na eens: vier miljoen en fors doorverkooppercentage'

25 juli 2022 om 23:08
Laatste update: 25 juli 2022 om 23:58

De komst van Santiago Giménez naar Feyenoord lijkt er nu echt van te komen. De Rotterdammers hebben op een haar na een akkoord bereikt met Cruz Azul, meldt ESPN Mexico.

Met de transfer zou minimaal vier miljoen euro gemoeid zijn en bovendien zou er een fors doorverkooppercentage zijn afgesproken. In eerste instantie zouden de transferrechten met 50/50 evenredig verdeeld zijn, maar dat zit iets gecompliceerder in elkaar dan op het eerste oog lijkt. Feyenoord kan de overige transferrechten in een later stadium terugkopen tot maximaal tien procent.

Giménez zou een clausule in zijn contract hebben waarbij hij voor acht miljoen euro zonder onderhandelingen zou mogen vertrekken naar een Europese club. Dat is dan ook het minimale bedrag te zijn dat de Mexicanen voor de 21-jarige spits willen ontvangen. Door de constructie betalen de Rotterdammers in eerste instantie minder dan dit bedrag, maar in de toekomst zou het bedrag toch richting die prijs op kunnen lopen.

Met Giménez haalt Feyenoord een gewenst kwaliteitsimpuls. De zesvoudig Mexicaans-international moet de concurrentiestrijd om de spitspositie met Danilo aangaan.