Van Dijk: 'Het is moeilijk voor me om aan te geven waar het exacte probleem ligt'

7 september 2022 om 23:47

Virgil van Dijk beleefde een avond om snel te vergeten. De Oranje-captain ging met 4-1 onderuit met Liverpool bij SSC Napoli, maar heeft er naar eigen zeggen nog genoeg vertrouwen in om het tij te keren.

Al voor de rust stonden The Reds met 3-0 achter. De ploeg is het overgrote deel van de gespeelde minuten geen schim meer van de ploeg die we kennen. “Het is moeilijk voor me om aan te geven wat het exacte probleem is”, begint Van Dijk voor de camera’s van beIN SPORTS. “Maar we weten dat we dit om kunnen keren. “We hebben geluk dat dit nog maar het begin van de campagne is, dus we hebben nog ruimte om het goed te maken. Dat geldt ook voor de competitie, we doen alles wat mogelijk is in onze kracht.”

Bij een wedstrijd als deze is het moeilijk om ook naar de positieve kanten te kijken. Zo oordeelde ook Van Dijk. “Je kan altijd naar de positieve kanten kijken en ik hou van mensen die altijd doen. Maar nu is dat natuurlijk moeilijk om te doen. We wilde winnen en wisten dat dat moeilijk ging worden. Napoli is een goed team, dat heb je vandaag gezien.”

Ook in de Premier League gaat het niet van harte voor de ploeg van Jürgen Klopp. Na zes wedstrijden staan de Engelsen op een zesde plek. “Het seizoen is nog lang, we willen dit goed maken en ik heb er vertrouwen in dat we dat ook daadwerkelijk gaan doen”, besluit Van Dijk vol vertrouwen.