Nederlandse keeperstrainer bij Liverpool: 'Klopp heeft de hele club veranderd'

12 september 2022 om 11:55

John Achterberg, keeperstrainer van Liverpool, is nog altijd onder de indruk van manager Jürgen Klopp. Volgens de Nederlander is het de verdienste van de Duitser dat The Reds inmiddels weer aangesloten zijn bij de absolute Europese top.

Inmiddels loopt Achterberg al twaalf jaar rond op Anfield waar hij de verantwoordelijkheid draagt over de ontwikkelingen van de doelmannen. "Mijn taak is dat het keepersprogramma goed loopt", vertelt de oud-keeper aan de NOS. "Klopp vertrouwt me daarop. Als een keeper iets heeft, of het gaat wat minder goed dan hebben we er een praatje over."

De verslaggever vraagt Achterberg hoe het is om samen te werken met Klopp. "Toen hij kwam, was het net alsof ik hem al tien jaar kende. Zoals hij met je praat en hoe hij werkt. Dat doet hij met iedereen en weet iedereen een goed gevoel te geven. Hij heeft de club eigenlijk helemaal veranderd."

De oud-doelman van onder meer NAC en FC Eindhoven stelt dat Klopp - inmiddels bijna zeven jaar aan het roer bij Liverpool - 'alles' veranderd heeft bij de club. "Op het veld heeft hij de snelheid erin gebracht, maar hij heeft ook de energie naar de trainingen en het stadion gebracht."