Klopp niet gerust op duel met Ajax: 'Alles gewonnen en dat is geen verrassing'

12 september 2022 om 14:50

Jürgen Klopp is onder de indruk van Ajax en rekent op een zware wedstrijd op Anfield. Vorig seizoen wisten The Reds beide wedstrijden met 1-0 te winnen van de Amsterdammers, maar de Duitse oefenmeester zit met zijn ploeg in een dip en ziet Ajax als een tegenstander van formaat. 

Liverpool ging vorige week met 4-1 af op bezoek bij Napoli en Klopp gaf toe dat er veel misging voor zijn ploeg. "Het was verschrikkelijk, om eerlijk te zijn", zei Klopp na het duel. "Het was de slechtste wedstrijd die we onder mijn leiding gespeeld hebben en Napoli had zelfs nog vaker kunnen scoren."

Het feit dat Liverpool nog steeds zoekende is, kan voordelig zijn voor Ajax. De Amsterdammers verloren belangrijke spelers als Lisandro Martínez en Ryan Gravenberch, maar zijn in de Eredivisie nog altijd foutloos. "Ze hebben alles gewonnen ondanks dat ze het team weer opnieuw moesten opbouwen. Maar dat hebben ze goed gedaan, wat geen verrassing is", zegt Klopp lovend, opgetekend door het Algemeen Dagblad

"Als je denkt aan Ajax, denk je aan de Champions League. Of ze een van de sterkste teams in Europa zijn? Geen idee, want ik heb veel andere clubs nog niet gezien", besluit Klopp. Er is alvast één meevaller voor Ajax: Andrew Robertson heeft te veel last van een blessure en zal niet deelnemen aan het Champions League-duel.