Ten Hag verklaart waarom Ronaldo niet inviel: 'Uit respect voor zijn carrière'

3 oktober 2022 om 09:50

Erik ten Hag besloot Cristiano Ronaldo op de bank te houden in de Manchester derby. De manager deed dat naar eigen zeggen uit respect naar de Portugees toe. 

Ten Hag en Manchester United gingen zondag roemeloos ten onder op bezoek bij Manchester CityThe Citizens wonnen met 6-3 en die score had een stuk hoger kunnen oplopen als de ploeg van Pep Guardiola niet gas terugnam in de tweede helft. Ten Hag besloot Ronaldo op de bank te laten. "Waarom ik dat deed? Uit respect voor zijn grote carrière", stelt de trainer na afloop van het duel op het persmoment. 

United keek na 43 minuten tegen een 4-0 achterstand aan en wat Ten Hag betreft had het geen zin meer de Portugees binnen de lijnen te brengen. The Red Devils waren bezig aan een goede reeks en voor Ten Hag is er nog geen reden tot paniek. "We zijn bezig met een proces en dit is maar één wedstrijd", stelt de Nederlander. "Ik wil de mentaliteit en de houding van het team veranderen. Tegenslagen zijn normaal en hier moeten we van leren", besluit Ten Hag.