Luuk de Jong nog in beeld bij Xavi: "We moeten daar gebruik van maken"

11 december 2021 om 15:18
Laatste update: 11 december 2021 om 18:53

Luuk de Jong heeft nog altijd kans om minuten te maken voor FC Barcelona. Dat liet trainer Xavi weten op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen CA Osasuna. Door de blessure van Memphis Depay kan de Nederlandse spits wellicht weer een rol gaan spelen.

Vrijdag werd bekend dat Memphis een hamstringblessure heeft overgehouden aan de verloren Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (3-0). Door de blessure van Memphis ging het op de persconferentie onder andere over zijn mogelijke vervanger en landgenoot Luuk de Jong. 

"Luuk is een uitstekende professional. Hij is een aanvaller met meerdere kwaliteiten en traint zeer goed. Hij geeft ons meer mogelijkheden. We moeten ons aanpassen aan de huidige situatie en de vervelende omstandigheden", zei Xavi op de persconferentie. "Luuk is een van de opties die we hebben voor de aanval en we moeten daar gebruik van maken."

Barcelona speelt zondagmiddag om 16.15 uur een uitwedstrijd tegen Osasuna, dat slechts twee punten minder heeft dan de Catalaanse ploeg. "We moeten meer gaan winnen en dat begint zondag. We spelen opnieuw een finale en mogen niet nog meer punten verliezen. Keihard werken is alles wat we kunnen doen", aldus Xavi.