Ten Hag spreekt zich uit over Ronaldo-exit: "Hij had me niets verteld"

10 december 2022 om 10:59

Erik ten Hag heeft zaterdag voor het eerst uitgebreid gereageerd op het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. Voor de Nederlander kwam de aankondiging van de Portugees dat hij wilde vertrekken onverwachts.

Vlak voor het WK begon werd bekend dat de wegen van The Mancunians en Ronaldo per direct scheidden na diens even spraakmakende als opzienbarende interview met Piers Morgan. Ten Hag hield zijn kaken stijf vervolgens stijf op elkaar, tot zaterdag. "Ik heb hem niet meer gesproken na zijn vertrek", wordt de manager geciteerd door The Manchester Evening News.

Vervolgens wordt Ten Hag gevraagd hoe hij tegenover het - zoals de journalist in kwestie het omschrijft - respectloze interview van Ronaldo. "Dat kan zo zijn, maar daar geef ik niets om. Wij gaan vooruit. Ik wil er geen energie meer aan verspillen. Het is verleden tijd." Dat de 37-jarige spits niet zijn beste spel etaleerde is een understatement. "Als hij in vorm is, is hij een goede speler en zou hij ons kunnen helpen om de doelen te bereiken die we hebben. Dat is duidelijk. Maar hij was niet in vorm."

Van een vertrekwens van de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar was Ten Hag desalniettemin niet op de hoogte. "In dit interview (met Morgan, red.) zei hij voor het eerst dat hij weg wilde. Dit kun je niet accepteren als club en dan volgen er consequenties. Hij had mij niet eerder verteld weg te willen. Hij heeft me in de zomer wel verteld: "Ik laat je binnen een week weten of ik wil blijven." Daarna kwam hij terug en zei hij: "Ik wil blijven." Tot het moment van het interview had ik niets gehoord."