Xaxi verbaasd door ontbreken basisprincipes Barça-spelers: 'Dat is vreemd'

18 december 2021 om 08:53

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández heeft zich negatief uitgelaten over een aantal van zijn spelers. De oefenmeester is verrast dat sommige Barça-spelers het positiespel niet begrijpen.

Dat stelt de Catalaan op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Elche. Volgens Xavi zijn de basisprincipes er niet bij iedereen even goed ingeslepen. "Het is vreemd dat er bij Barça spelers zijn die het positiespel niet begrijpen", zegt hij, geciteerd door Mundo Deportivo. "We moeten weten op welke manier we willen voetballen. We verbeteren in verschillende aspecten van het spel. De spelers doen wel enorm hun best."

Xavi licht in het speciaal Frenkie de Jong uit, die sinds zijn komst een meer aanvallende rol op het veld heeft gekregen. "We helpen De Jong allemaal", aldus Xavi, die weet wat hij aan de Nederlander heeft. "Hij is een van onze meer ervaren spelers, maar tegelijkertijd is hij nog jong (24 jaar oud, red.). Hij kan het verschil maken voor ons, hij doet verdedigend ook goed werk."

FC Barcelona snakt naar een overwinning in La Liga. Een nieuwe kans op een driepunter krijgt de ploeg zaterdagavond, als nummer zestien Elche op bezoek komt in Camp Nou.