'PSV heeft Madueke-vervanger op het oog'

'PSV houdt rekening met Madueke-exit en heeft vervanger al op het oog'

13 januari 2023 om 17:35
Laatste update: 13 januari 2023 om 17:50

PSV houdt rekening met een vertrek van Noni Madueke en is op de transfermarkt al bezig met een vervanger van de Engelsman. Chelsea trekt hard aan de aanvaller en daarom hebben de Eindhovenaren het oog laten vallen op Viktor Tsygankov van Dinamo Kiev. 

De Telegraaf meldt dat PSV 'serieuze contacten' heeft met de Oekraïener. De 25-jarige aanvaller is pijlsnel en kan op beide flanken worden ingezet. Het contract van Tsygankov loopt na dit seizoen af bij Dinamo Kiev en PSV hoopt daar van te profiteren. 

De Oekraïense aanvaller speelde tot dusver 236 wedstrijden voor Dinamo Kiev en was daarin goed voor 94 goals en 64 assists. Tsygankov werd in december al in verband gebracht met PSV vanwege het mogelijke vertrek van Cody Gakpo, maar destijds leek de speler vanwege het stevige prijskaartje op het gebied van tekengelden en salaris onhaalbaar voor de Eindhovenaren. De marktwaarde van Tsygankov, die sinds 2016 voor Dynamo Kiev speelt, ligt rond de 22 miljoen euro.

PSV verlangt rond de 40 à 45 miljoen euro voor Madueke en het lijkt er steeds meer op dat The Blues deze geldsom gaan bieden. De Eindhovense club gaat uit van het vertrek van de Engelsman en wil een deel daarvan investeren om ook de titelkansen te verhogen, meent de krant.