Tadic niet te spreken over niveau binnen Ajax

Tadic niet te spreken over Ajax-niveau: 'Zwakste team waarin ik gespeeld heb'

11 april 2023 om 08:34

Dusan Tadic wil dat er in de komende zomerse transferperiode nieuwe spelers naar Ajax komen. De aanvoerder ziet het huidige elftal kwaliteit te kort komen en rept over het 'zwakste Ajax' waarin hij gespeeld heeft.

Sinds Tadic in 2018 bij de regerend landskampioen arriveerde, eindigde de kampioensschaal elk jaar in Amsterdam, met uitzondering van het voortijdig afgebroken COVID-seizoen 2019/20. "Het zwakste Ajax waarin ik heb gespeeld? Ik denk dat iedereen zich daar wel van bewust is", wordt de linksbuiten geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Alle spelers zullen dit beamen. Het is de realiteit."

Dat er nieuwe spelers moeten komen, is duidelijk voor Tadic. "We hebben veel kwaliteit nodig", vervolgt hij aarzelend. "Ik vind dit lastig. Ik wil niemand tekortdoen en mezelf niet boven anderen plaatsen, maar laat ik een voorbeeld geven: de wisselspelers van vorig seizoen zouden nu allemaal basisspeler zijn. Dat toont volgens mij aan dat je een beter team moet hebben. Begrijp me niet verkeerd, maar we moeten realistisch zijn."