Teleurstellende avond voor AZ: Alkmaarders gaan onderuit tegen RSC Anderlecht

Teleurstellende avond voor AZ: Alkmaarders gaan onderuit tegen RSC Anderlecht

13 april 2023 om 22:52
Laatste update: 13 april 2023 om 22:52

AZ is er niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten op bezoek bij RSC Anderlecht. De Alkmaarders verloren de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League met 2-0 in België.

Pascal Jansen begon donderdagavond zonder Jesper Karlsson in de basisopstelling. De Zweedse balvirtuoos was niet fit genoeg om te starten, waardoor Myron van Brederode mocht beginnen tegen Anderlecht. Vangelis Pavlidis, die afgelopen weekend invaller was in de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-1 nederlaag), verscheen wel aan de aftrap.

Het gemis van Karlsson was zichtbaar in de eerste helft. AZ wist vrijwel geen kansen te creëren en had het erg lastig in België. Na 22 minuten keek de ploeg van Jansen tegen een achterstand aan, nadat Michael Murillo voor Pantelis Hatzidiakos kwam en een voorzet tegen de touwen kopte. De Alkmaarders konden de teleurstellende openingsfase niet meer goedmaken in het eerste bedrijf, waardoor beide ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamer opzochten.

AZ begon beter aan het tweede bedrijf. De ploeg van Jansen kreeg kort na rust een goede kans via Vangelis Pavlidis, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Bart Verbruggen. In de herhaling bleek het ook buitenspel te zijn. Dit gaf de Alkmaarders echter wel goede moed om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ondanks een aantal kansen, slaagde de ploeg van Jansen hier niet in.

Majeed Ashimeru bracht AZ twintig minuten voor tijd verder in de problemen. De Anderlecht-middenvelder verschalkte Mathew Ryan met een prachtig afstandsschot. De wedstrijd eindigde in 2-0, waardoor AZ volgende week flink aan de bak moet in eigen huis.