Sinds wanneer en hoe vaak werd Feyenoord op de Coolsingel gehuldigd?

Feyenoord huldiging op de Coolsingel
15 mei 2023 om 10:00
Laatste update: 15 mei 2023 om 10:00

Feyenoord is zondag voor de zestiende keer in de clubhistorie kampioen van de Eredivisie geworden en een nieuwe titel betekent een huldiging op de befaamde Coolsingel. Hoe vaak gebeurde dit eerder en sinds wanneer is de Coolsingel de huldigingsplek van Feyenoord? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Eerste keer in 1969, laatste keer in 2017

Op 28 mei 1969 stond de selectie van Feyenoord voor het eerst op de Coolsingel. De Rotterdammers wonnen voor dat moment al elf tastbare prijzen in Nederland, maar Wim Thomassen – de burgemeester van Rotterdam destijds – nodigde de club uit om op het bordes te komen. 54 jaar later stond de Stadionclub in totaal nog zeventien keer op de Coolsingel. Dat kwam door het winnen van één Europa Cup 1, één wereldbeker, twee keer de Europa Cup 2/UEFA Cup, zes keer de landstitel en acht keer de beker.


De landstitel in 2017: de laatste keer dat Feyenoord op de Coolsingel stond

Laatste Feyenoord-huldiging niet op de Coolsingel

In 2018 won Feyenoord zijn laatste prijs nadat het AZ in de bekerfinale had verslagen. De huldiging vond niet plaats op de Coolsingel, maar in De Kuip. Dat had alles te maken met de werkzaamheden die op dat moment in het centrum van Rotterdam plaatsvonden. Vijf jaar later is er van werkzaamheden in ieder geval geen sprake meer, de weg ligt nu dus alleen nog figuurlijk open voor een nieuwe huldiging op de Coolsingel.


Feyenoord's laatste prijs in 2018: huldiging in De Kuip