Mogelijk weerzien met oude bekende voor Feyenoord: 'Ik ben nu een grote fan'

Nieuwkoop treft Feyenoord mogelijk in halve finale
20 april 2023 om 15:09

Als Feyenoord donderdagavond weet af te rekenen met AS Roma en Royale Union Saint-Gilloise weet Bayer Leverkusen te kloppen, dan wacht een weerzien met Bart Nieuwkoop. De oud-speler van de Rotterdammers zou een weerzien in een Europese halve finale met zijn voormalig werkgever crazy vinden.

Feyenoord verdedigt een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd in De Kuip, waar de ploeg van Nieuwkoop een 1-1 gelijkspel behaalde in Duitsland. Sinds zijn komst in 2021 werkte de 27-jarige rechtsback inmiddels al 83 duels af bij de Belgische ploeg. "Ik presteert stabiel en ben dus erg tevreden", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Net als in de eigen competitie gooit Union dit seizoen ook hoge ogen in Europa. Dat Nieuwkoop op de drempel staat van het spelen van een halve finale én zijn jeugdliefde mogelijk de tegenstander wordt had de Zeeuw naar eigen zeggen 'nooit gedacht'. "Maar die mogelijkheid is er nu. Het zou totaal crazy zijn. Ik heb tien jaar bij Feyenoord gespeeld en nu ben ik gewoon een grote fan. In de voorbereiding voetbalden we al eens tegen hen. Dat ging me goed af, ik heb gescoord toen...", aldus Nieuwkoop.