Schmidt laat zich niet gek maken na Ajax-comeback: 'Niet frustrerend'

20 maart 2022 om 19:40
Laatste update: 20 maart 2022 om 22:42

PSV-trainer Roger Schmidt was erg tevreden over wat zijn ploeg liet zien tegen Fortuna Sittard. De Eindhovenaren hadden geen kind aan de Limburgers en wonnen met overtuigende cijfers: 5-0.

De Duitse trainer stond er ontspannen bij voor de camera's van ESPN. "Het was een goede wedstrijd met mooie goals en snelle combinaties. Er was ontzettend veel beweging en we hebben Fortuna goed onder druk gezet", was de conclusie van Schmidt. "Je weet dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld als het makkelijk lijkt, want er zijn geen makkelijke wedstrijden."

Eerder vandaag speelde concurrenten Ajax en Feyenoord tegen elkaar. De Amsterdammers wonnen de Klassieker in de laatste minuten. Schmidt werd gevraagd naar zijn mening over het resultaat. "Het is niet frustrerend dat Ajax drie punten pakt", liet de PSV-trainer los tegen ESPN. "In het voetbal is het zo dat je je alleen op jezelf kan focussen. Dat doen we elke wedstrijd."

PSV staat nu negen punten voor op nummer drie Feyenoord. "Het is fijn dat we dit gat hebben geslagen, waar we hebben maar één doel met PSV. Dat doel is om op de laatste speeldag met de kampioensschaal in de hand te staan."

PSV speelt na de interlandbreak een uitwedstrijd tegen FC Twente. De Eindhovenaren wisten eerder dit seizoen met 5-2 van de Tukkers te winnen.