Zirkzee hoopt op langer verblijf in Brussel: 'Hij voelt zich thuis bij Anderlecht'

13 april 2022 om 16:25
Laatste update: 14 april 2022 om 08:31

Joshua Zirkzee hoopt op een langer verblijf in België, dat meldt het management van de twintigjarige spits. Hij wordt dit seizoen door Bayern München verhuurd aan Anderlecht en heeft het enorm naar zijn zin in Brussel.

"Joshua voelt zich thuis bij Anderlecht. Hij speelt er als prof voor het eerst wekelijks en werkt aan zijn statistieken (17 goals en 10 assists in alle competities, red.). Ook met de coach klikte het vanaf de eerste dag", zegt het management van Zirkzee tegenover Het Laatste Nieuws.

De zaakwaarnemers van de jeugdinternational van Oranje hopen op een langer verblijf voor Zirkzee in Brussel. "Deze uitleenbeurt is duidelijk de best mogelijke stap geweest voor Joshua. Bij Anderlecht zou hij dus ook volgend seizoen zeker kunnen zijn van zijn plek én wellicht Europees spelen. Een mooi pakket voor zijn verdere ontwikkeling."

De kans lijkt klein dat de Belgische grootmacht de twintigjarige spits definitief kan overnemen. Volgens Duitse bronnen zou Bayern München een transfersom van rond de tien miljoen euro willen zien. Anderlecht heeft op dit moment niet de financiële middelen om dit bedrag te betalen voor Zirkzee.