'Manchester United maakt donderdag komst van Ten Hag wereldkundig'

21 april 2022 om 10:19

Volgens de Britse krant The Telegraph wordt de langverwachte komst van Erik ten Hag naar Manchester United donderdag wereldkundig gemaakt. Volgens diverse media, waaronder Voetbal International, is de huidige Ajax-trainer al een tijd mondeling akkoord met de gevallen Engelse grootmacht.

Het dagblad weet dat Manchester United later op de donderdag met een officieel statement komt om diens komst aan te kondigen. Ten Hag wordt de permanente opvolger van de afzwaaiende interim-manager Ralf Rangnick. Na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer als eindverantwoordelijke heeft de Duitser evenmin weten te imponeren bij The Red Devils.

Naar verluidt tekent Ten Hag een contract dat hem tot medio 2025 zal verbinden aan Manchester United. Daarnaast wordt er een optie voor nog eens twaalf maanden in de verbintenis opgenomen.

The Telegraph schrijft dat een voortijdig afscheid van Rangnick uitgesloten is. Na de kansloze 4-0 oor wassing op bezoek bij Liverpool, ontstond er opnieuw aanzwellende kritiek op zijn functioneren. Onder meer iconische oud-voetballers als Garry Neville en Roy Keane spuwden hun gal over het huidige Manchester United en concludeerden dat de manager geen verandering heeft gebracht bij de club.