Ten Hag concludeert na 'superzondag': 'Ajax is de grote winnaar van het weekend'

9 mei 2022 om 10:24

Erik ten Hag is maar wat blij met het puntenverlies van PSV op bezoek bij Feyenoord (2-2). Ondanks het gelijkspel van Ajax op bezoek spreekt de afzwaaiend trainer van een 'superzondag' voor de Amsterdammers.

Door een zeer discutabele penalty in de laatste minuut wist de Stadionclub PSV toch in eigen huis te bedwingen, waardoor de vlag in Amsterdam (bijna) uit kan. "Daardoor is het achteraf een superzondag voor Ajax", zegt Ten Hag tegen De Telegraaf. "Na de wedstrijd tegen AZ zei ik al dat we het stuur nog altijd in handen hadden. Door het resultaat van PSV kregen we het nóg steviger vast."

Ten Hag geeft aan weinig van de wedstrijd in De Kuip gezien te hebben. Toch merkte de oefenmeester op dat PSV voor rust 'oppermachtig' was. "Aan de hand van de hoogtepunten die ik na afloop onder ogen kreeg, merkte ik dat het duel in de tweede helft is gekanteld."

Het verschil blijft zodoende vier punten in het voordeel van Ajax, waardoor de titel voor het grijpen ligt. "In die zin kun je zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is", vervolgt de Oldenzaler. "We willen het woensdag tegen sc Heerenveen afmaken met een overwinning. Ik reken erop dat de hele Johan Cruijff ArenA vol achter ons staat, maar wij moeten het doen."