Rene van der Gijp reageert op alle commotie rond VI: "Dat vind ik zonde"

24 september om 21:45

René van der Gijp heeft tegenover VoetbalPrimeur gereageerd op de rel die onstaan is bij Vandaag Inside. De analist geeft aan niet te weten hoe lang het programma nog kan blijven bestaan, maar bagataliseert de oproer die het heeft veroorzaakt.

"Geloof jij nou echt werkelijk, dat als ik dan gisteravond thuiskom, niet gewoon een whiskey neem, lekker op de bank ga zitten, en andere talkshows ga zitten kijken?", aldus Van der Gijp voor de camera van VoetbalPrimeur. "Of denk jij dat ik thuis ga lopen stampvoeten, mijn vrouw ga slaan, of lelijk tegen de honden ga doen?"

Derksen stootte Van der Gijp tegen het harnas door te spreken van een 'kutprogramma'. Van der Gijp reageerde gepikeerd en geeft aan waarom hij zo reageerde. "Omdat ik het niet vind. Er werken allemaal mensen hard aan. Redactiemensen en zo, dat vind ik zonde."

Dinsdag gingen de geruchten dat Van der Gijp een excuses eist van Derksen en dat hij anders niet meer zal aanschuiven. Die geruchten worden door de analist echter naar het rijk der fabelen verwezen. "Ik heb echt nooit gedreigd voor excuses. Ik heb alleen gezegd dat ik het niet leuk vond, maar je hoeft toch je excuses niet aan te bieden aan mij?"