'Droomtransfer lonkt voor Götze: Italiaanse grootmacht geïnteresseerd'

31 mei 2022 om 14:11
Laatste update: 31 mei 2022 om 14:23

Mario Götze lijkt op weg naar de uitgang bij PSV. De interesse van Benfica in de aanvallende middenvelder is al langer bekend. Nu zou ook AC Milan hengelen naar de diensten van de Duitser.

Volgens het Duitse Sport1 heeft AC Milan zich gemengd in de strijd om de handtekening van Götze. Het medium weet dat er reeds gesprekken zijn gevoerd tussen de belangenbehartiger van de spelmaker en de Italiaanse landskampioen. Naar verluidt beschikt hij over een gelimiteerde transfersom in zijn contract en moeten geïnteresseerde clubs een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro op tafel leggen.

In een eerder stadium werd al duidelijk dat Benfica ook in de markt is voor Götze. De inmiddels vertrokken Roger Schmidt is met ingang van komend seizoen de hoofdtrainer bij de Portugese topclub en zou openstaan voor een hernieuwde samenwerking met de Duits international. Het is niet duidelijk welk team de persoonlijke voorkeur van Götze ligt. Zijn contract in Eindhoven loopt tot medio 2024 door. Transfermarkt.de schat zijn transferwaarde op twaalf miljoen euro.