Koeman kijkt terug op Barca-periode: 'Ik zou het zo weer doen'

Ronald Koeman kijkt terug op zijn tijd bij Barcelona
21 mei om 08:00

Ronald Koeman bekritiseert Joan Laporta aan tafel bij Veronica Offside. De bondscoach van Oranje uit zijn ongenoegen over de handelswijze van de voorzitter van FC BarcelonaVoetbalNieuws.nl zet zijn citaten voor je op een rij.

Koeman geeft aan dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing om het Nederlands elftal in te ruilen voor FC Barcelona in 2020. "Als ik nu weer de kans zou krijgen in dezelfde situatie, dan zou ik het weer doen," zegt Koeman. "Het is mijn club, in allerlei opzichten. Je weet alleen nooit hoe iets uiteindelijk verloopt en hoe het verdergaat na presidentsverkiezingen."

De invloed van de coronapandemie maakte zijn eerste seizoen extra uitdagend. "Dat was dramatisch, dat eerste seizoen hadden we een leeg Camp Nou, iedere thuiswedstrijd. Ondanks dat heb ik een jaar lang Messi getraind, en van Messi genoten. Dat is ook wat waard."

Tijdens het gesprek noemt Koeman Laporta expliciet een 'lul', vooral verwijzend naar de huidige situatie van Xavi. Koeman benadrukt dat Xavi, net als hij, tegen de beperkingen van financial fairplay aanloopt. "Dat zei ik ook," voegt Koeman toe. "Alleen mocht ik niet voor tweehonderd miljoen investeren, dat hebben ze nu wel gedaan."