'Bayern voert concrete en positieve gesprekken met Kompany als nieuwe coach'

'Bayern voert concrete en positieve gesprekken met Kompany als nieuwe coach'
22 mei om 22:04
Laatste update: 22 mei om 22:05

Bayern München voert concrete en positieve gesprekken met Vincent Kompany. De club ziet de Belg als de belangrijkste kandidaat voor de trainerspositie, zo melden Florian Plettenberg en Het Laatste Nieuws. Sportief directeuren Max Eberl en Christoph Freund willen hem graag naar de club halen. Hoewel er nog geen volledige overeenstemming is, lijkt Kompany klaar voor de uitdaging.

De Duitse krant BILD plaatst echter kanttekeningen bij Kompany’s aanstelling. Ze vragen zich af of een coach die gedegradeerd is met Burnley wel de beste keuze is voor Bayern. Desondanks lijkt Kompany zelf overtuigd van zijn mogelijkheden bij de Duitse recordkampioen. De chaos bij Bayern na het vertrek van Thomas Tuchel schrikt hem niet af. Kompany zou gecharmeerd zijn van het voorstel en de onderhandelingen zijn gestart met Burnley-voorzitter Alan Pace.

Kompany heeft als speler een indrukwekkende carrière gehad bij Manchester City, waar hij als aanvoerder verschillende prijzen won en zelfs een standbeeld kreeg. Als coach won hij de Championship met Burnley en degradeerde hij dit seizoen uit de Premier League. Zijn naam, charisma en de steun van Pep Guardiola maken hem een interessante kandidaat voor Bayern.

Bayern kreeg eerder nul op het rekest bij meerdere trainers. Zo liepen pogingen bij Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Unai Emery en Roberto De Zerbi op niets uit.